mandag 1. februar 2010

Middagstips! Pasta Carbonara med chorizo

Denne skamgode oppskriften må jeg bare dele med dere. Den er enkel DSCN4055og rask å lage og smaker virkelig italiensk, som en rett man kunne fått servert på italiensk resturant. Supert for oss småbarnsforeldre som ikke kommer oss like ofte ut på resturant som vi kunne ønske. 

Ingredienser:

  • 1 pk tagliatelle eller annen pasta
  • 1 pk chorizopølse
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 dl matfløte
  • 2 dl revet eller høvlet parmesan
  • 2-3 stk eggeplomme
  • litt nykvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

1. Kutt chorizopølsen i skiver og fres den sammen med hakket hvitløk i stekepannen et par minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken.
DSCN4054
2. Hell i fløte og revet parmesan, og la det koke et par minutter.
3. Ta gryten av platen og tilsett pastaen. Skill eggene, og rør plommene inn i pastablandingen sammen med basilikum. 
NB! må ikke koke etter at eggeplommene er tatt oppi :) 
4. Smak til med litt sitronsaft og pepper.

Server med varme baguetter og en god salat. 

Vel bekomme!
Klem fra Siddismamma

4 kommentarer:

HildeP. sa...

Dette hørtes og så kjempegodt ut! De pølsene er kjempegode, og gjør seg sikkert bra i en pasta- og fløteblanding, takk for oppskriften! Ønsker deg en flott kveld! : )

- Hilde

Gerd Jeanette sa...

mmmm..detta hørrtes godt ut, har notert meg oppskriften i boka mi :D så imårå ska eg prøva meg på denna retten :))

Benedicte sa...

Gerd Jeanette: Du må gi meg tilbakemelding på hvordan det gikk med middagen :)

Åpent^hus sa...

mmm! carbonare er en slager her i huset. og toppet med chorizo må det da bare bli snadder! skal prøves. så fint kjøkkenet deres ble! og du - er Eames gyngestolen god å sitte i? Lurer på om den er for kort i ryggen til å slappe av i eller ei. Essey-tingene ble spot'a i mitt område - det vil si ganske mye lengre nord enn oljebyen. Her lukter det fisk. Vi snakker nordvestlandet! :)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...