tirsdag 23. mars 2010

Norske favoritter

Må ærlig talt inrømme at jeg ikke er så veldig flink til å kjøpe norsk interiørdesign. Av en eller annen grunn ender vi veldig ofte opp med noe dansk når vi skal snope interiør. Jeg har likevel noen norske favoritter.

  1. Ingen foran og ingen ved siden av Scandia-stolen fra Fjordfiesta . Personlig synes jeg dette er det peneste norske møbelet ever! Designet av Hans Brattrud i 1957. Hvis noen vil sponse meg med en, skal jeg blogge om den i evigheter :)
  2. Mulig jeg liker dette bestikket fordi det vekker gamle barndomsminner. Mormor og morfar hadde nemlig Maya bestikk, og jeg spiste mange gode middager hos dem i det lille varme kjøkkenet.  Bestikket ble forøvrig designet av Tias Eckhoff for Norsk Stålpress i 1961.
  3. Stokke Sleepi fra Stokke har vi faktisk selv, og vi har vært kjempefornøyde med valget av barneseng. Denne ble designet i 1999 av Susanne Grønlund og Klaus Hviid i samarbeid med Stokke Fabrikker og har raskt rukket å bli en internasjonal klassiker sammen med de andre barnemøblene fra Stokke.
  4. Peel-stolen fra Variér (tidligere Stokke) , er designet av Olav Eldøy og finnes i flere varianter.  Dette bildet viser club-varianten som kom i 2007. Stolen heter visstnok Peel, pga at Eldøy hentet inspirasjonen fra et appelsinskall som krøllet seg.
  5. Lampen Oslo Wood er designet av Ove Rogne for Northern Lighting. Jeg synes den er riktig så sjarmerende.
  6. En relativt ny favoritt er stolen Penguin som kom i produksjon i 2008. Den er designet av Peter Opsvik for Variér.
  7. Cathrineholms Lotus-serie i alle former og fasonger kommer også høyt på listen. Disse ble designet av Grete Prytz Kittelsen på 60-tallet. Jeg skulle gjerne hatt noen slike skåler.
  8. Tripp Trapp fra Stokke er en annen favoritt. Den er tidløs, praktisk og overlever generasjoner. Denne har vi faktisk også her hjemme.

Dette var bare noen av mine favoritter, det finnes jo ganske mye fint og norsk. Flere favoritter kommer en dag jeg får tid.

Ønsker dere alle en fin tirsdag.

Klem fra Siddismamma

2 kommentarer:

AnnaJohanna sa...

Hei på du kjære kusine. Her vekker Maya bestikket også gode minner om maten på mormos kjøkken:) Titter bare innom i dag for å si at jeg har sendt mail til den butikken ang den hyllen du ønsker deg, men jeg har ikke fått noe svar enda. Du kan besøke bloggen hennes på http://frklande.blogspot.com/ Du kan jo ta en telefon til henne, om hun kan få tak i, henter jeg den selfølgelig til deg!!

Johanna

Anette {foreldremanualen} sa...

Så masse fint! :-D

Det ene bildet i Cathrineholm collaget er faktisk mitt. :-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...