onsdag 21. oktober 2009

Adventsstake med stil... (Mens vi venter på jul...)
Som den juleentusiasten jeg er, begynner jeg alltid forberedelsene. Nå begynner advent å nærme seg med stormskritt, bare litt over en mnd igjen. Tenkte derfor jeg ville vise noen av mine favoritt adventsstaker.

Den første staken her heter Quarter og kommer fra Menu. Den består av fire frittstående deler som kan kobles sammen som man vil, enten man vil ha den rund eller avlang. Jeg synes det gjør staken veldig allsidig, og måtte derfor vise bilde av begge deler.

Stake nr 2 er kubbelysestaken Four fra Georg Jensen. Er man av typen som liker å brenne MYE lys i adventstiden, så kan det jo være en idé å gå for kubbelys. Da slipper man mest sannsynlig å skifte lys underveis. Denne staken kan fås både i sølvfarget og gullfarget.

Stake nr 3 tror jeg heter Kandelaber. Enda en stake fra Menu, men denne er mer utradisjonell i former. Her ser det nesten ut som lysene svever. Det er absolutt staken for den som liker det minimalistisk og annerledes. Liker man mer stasj, kan man fint få plass til dekorasjon på undersiden av staken.Stake nr 4 er kanskje den mest kjente. Staken heter season og produseres av Georg Jensen. Den kan fås i flere varianter, gull (som faktisk er forgylt med 24 karats ekte vare), børstet stål, sort metallic og nå også blankt stål. Dette er en klassiker, som sikkert kan gå i arv i familien.

Stake nr 5 er egentlig ingen stake, men 4 løse telysestaker fra Orrefors.Når man setter dem sammen på denne måten kan de jo likevel gjøre nytten til en adventsstake.


Selv har jeg Season staken fra Georg Jensen i børstet stål. Hvilken stake har du?

4 kommentarer:

FlorasFrue sa...

Jeg har den samme som deg :) Og jeg elsker den. Kan ha den helt enkelt eller stæsje den opp med sølvramser og røde bær og legge nisser i midten osv,osv. Jeg gleder meg til å ta den frem snart!
I tillegg til den har jeg den hvite julestaken fra Living som har et lys i hver bokstav JUL, glad i den også :)

map79 sa...

Må innrømme at jeg har den samme som du, og FlorasFrue over her. Elsker den. En av de første designer tingene jeg kjøpte meg. Den står fremme hele året hos oss.

Huset på Planen sa...

Jeg har den samme som deg, jeg også. Den er nydelig. Jeg har hørt at den i stål også er belagt med hvitt gull, men mulig det er feil

Fin blogg, forresten! Vi bor ikke så langt unna hverandre. :)

Anonym sa...

jeg har den i gull, elsker den:) samler også på gull juletre pynten fra georg jensen som kommer hvert år. samlet siden eldste jenta ble født ( 3 år). Kristine

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...