onsdag 15. september 2010

Plommehøst

DSCN5267 Det virker på meg som at det er en skikkelig plommehøst i år. Vi har et lite plommetre i hagen som plommene snart knekker greinene på, og det er tlsynelatende likt hos alle andre også.
Her i huset spiser vi plommer hele dagen, og det ser likevel ikke ut til å minske nevneverdig på treet. Har begynt å lure på hva jeg skal bruke alle plommene til, vi klarer maks å spise to-tre glass plommesyltetøy på et år. Tror muligens jeg skal forsøke meg på å safte dem i den nye saftkokeren min. Noen som har erfaring med dette, eller en god oppskrift å dele?

Bildene er tatt på søndag, da vi var på plommehøsting hos mine foreldre.

We have loads of plums on our plum tree this year, and even though we eat plums all day, the three of us will never manage to eat them all.

4 kommentarer:

Hjørdis sa...

Hei. For en nydelig datter dere har! Takk for god forklaring om fin bakgrunn. Jeg skal se hva jeg kan få til. Jeg har nok ingen god oppskrift til plommene dine. Er visst ikke helt ekte gardskjerring da:-) Men eplene leverer vi til økologisk gård på Ullandhaug og får veldig god eplesaft av egne epler. Plommevin er visst veldig godt. Skal stå et år. Sikkert god oppskrift på Google. Ha en fin høstkveld. Klem fra Hjørdis

Ingrid Stava sa...

Fysst og fremst: Du har så flotte blogg! E ofta innom og ser sjå deg! Og gratulera med det foreståande, perfekte aldersforskjell du får på di syns eg :-)
Me lage av og te plommedessert, det e veldig godt og veldig enkelt:

Kok 500g plommer i ca 5 dl vatn, tilsett 0,75dl sukker og 1,5 ss potemjøl. Eg pleie og å ha litt kanel i. Koka i et par minuttar.

Litt knåve med kjednane, men du kan enten skjera di ut på forhånd eller ha teljing med koss mongen plommer du bruke, og fiska di ut mens det koka.

Server med melk/fløyte og sukker

Pia sa...

Så skjønn jenta di er!
Plommer er godt - vi har også et plommetre, men det har vært dårlig med plommer i år.

Gunn-Hilde sa...

Heisann, koselig blogg du har:-)
Vi har også masse plommer i hagen vår og jeg pleier å safte dem i saftkokeren. Det går helt fint og blir knallgod saft som ungene elsker. Bare legg lagvis med sukker og saft ivei(stenene kan være i). Smak til etterpå og tilsett ev mer sukker :-))

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...