mandag 1. mars 2010

Stilskifte, gjenbruk og re-design

I dag tenkte jeg å vise dere noen av møblene og prosjektene vi har på gang her hjemme. Dette er som tidligere nevt tredje gang vi pusser opp og  møblerer et hus. Det forrige huset vi eide solgte vi i begynnelsen av 2008, da solgte vi mye møbler sammen med huset. Det er jeg glad for nå, for stilen vår har endret seg siden sist.

Mens vi tidligere sverget mye til Ikea og Living, prøver vi nå å finne møbler med mer egenart. Antikvitetsbutikker, bruktbutikker og Finn.no blir flittig besøkt. I tillegg sper vi på med en og annen designklassiker når lommeboken tillater det. Må få si at vi har blitt riktig så miljøvennlige.

DSCN4232Noen møbler beholder vi som de er, andre ting blir malt og pusset opp for å passe bedre inn hos oss. Lampen på bildet over var et bruktfunn som fikk ny skjerm og elektrisk opplegg. Piketitteren har jeg derimot valgt å beholde som den er (den fant jeg forresten på finn.no).

 Maur

Skrivebordet har vi også valgt å beholde som det er. Det kjøpte vi for en slikk og ingenting på loppemarked på Eiganes skole. (Loppemarkedtips finner du her.) Hele pulten er veldig rustikk med rustede knotter, og platen er ganske ru. Vi har derfor et skriveunderlag i skinn. Den industripregede lampen heter Forså og er nyhet fra Ikea. Stolen er Arne Jacobsens Mauren og ble også kjøpt på finn.

DSCN4005

Denne lille skjenken er også et bruktfunn, og i skrivende stund er jeg veldig i tvil om den skal males eller ikke. Vi ble nemlig veldig fornøyd med kommoden vi malte til gullungen sitt rom. Hva synes dere? Jeg legger ved bilde av kommoden under.

DSCN4323

Kommoden har vi pusset opp, og den er malt med Jotun vannløselig maling med glansgrad 40. Fargen er 0502Y, litt hvitere enn ferdigmalte dører og lister, som vanligvis har fargekoden S-0502Y. Tidligere brukte vi alltid oljemaling til denne typen arbeider, men nå som vi har en smårolling i hus er det kun vannløselig som gjelder. Penselstrøkene viser litt bedre med den vannløselige, men ellers så må jeg si meg fornøyd. Mer om forskjellene mellom oljemaling og vannløselig maling finner du her og test av vannløselig maling finner du her.

Det var litt om våre møbelprosjekter. Før- og etterbilder kommer løpende etter hvert som vi har pusset opp et møbel.

Klem fra Siddismamma

2 kommentarer:

Mona Christin sa...

Hei.

Så mye lekkert møblement dere har. Jeg ville absolutt malt den skjenken hvit siden kommoden ble så fin. Men pulten må være som den er. Nydelig speil og. Du har vært heldig med dine loppefunn og finnfunn.

Klem fra Mona C♥

Claudia Lawrence sa...

Hi, ur blog is really nice & eyecatching, while reading it I truly like it. I just wanna suggest that u should submit your blog in this website which is offering very unique features at cheap prices there are expert advertising team who will promote ur blog & affiliate ads through all over the networks which will definitely boost ur traffic & readers. Finally I have bookmarked ur blog & also shared to my friends.i think my friend might too like it hope u have a wonderful day & !!happy blogging!!.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...