mandag 1. mars 2010

Noen ganger har man bare lykken med seg…

DSCN4334Som nevn i forrige innlegg så var vi på Fretex og snoket i forrige uke, og   noen ganger har man bare lykken med seg. I forrige uke var det sånn for oss, eller hvertfall for gullungen, da fikk hun seg både kommoden under og dukkestol.

Jeg tror det skjer noe med oss jenter når vi ser charmerende barneleker, i hvertfall er det sånn med meg. Jeg blir helt betatt. Med en gang jeg så den dukkestolen, så visste jeg at den skulle vi ha! Og da det viste seg at den bare kostet 130 kr, så var det hvertfall ingen ting å diskutere.

Dukkestolen er mest sannsynlig produsert på 60- eller 70-tallet, og er en tro kopi av Trekløverens barnestol som heter nr.1. Jeg tror muligens at det er Trekløveren som produserte dukkestolene også, men det er DSCN4337jeg ikke sikker på.

For de som ikke kjenner til Trekløveren, så er det en bedrift som holder til på Jæren, og de startet opp med produksjon av barnestoler i 1948. Etter min mening er nr.1 en av markedets mest praktiske stoler til veldig små barn. Svigers har en sånn, og gullungen satt mye bedre i den, enn i vår tripp trapp da hun var helt liten og nettopp hadde lært seg å sitte. Nr.1 har i tillegg den praktiske egenskapen at den kan gjøres om til lav stol med bord. På den måten kan babyen sitte i de voksnes sittehøyde når man sitter i sofaen. Tror nok vi må kjøpe en sånn til neste gang vi får småfolk i hus.

I tilfelle noen ikke kjenner til stolene legger jeg til bilder fra produsentens hjemmeside.

trekløver trekløver 2

 

 

 

 

 

 

 

Ha en fin uke!

Klem fra Siddismamma

5 kommentarer:

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så kult. :)

Vi har nr.1 til frøkna og den er mye brukt i knehøyde også. Kjempefornøyd! :)

irina sa...

Stiligt !! Du er flink til å spotte skatter.

Marta / Livet på landet sa...

Så heldige dere er som fant en slik fin dukkestol!
Vi fikk trekløver da Mathias var baby, og jeg er kjempefornøyd med den:)

Kreoline sa...

Hei på deg, så heldig. Jeg ble helt betatt, liker så godt "dukketing", det er nok noe med oss jenter ja. Har en lik barnestol stående på kottet, mine barn hadde den når de var små, praktisk og grei. Ha en fin og snørik uke, kanskje du er like lei som meg av glatt føre og snø. Mona

Kreoline sa...

Hei igjen, nå ser jeg hvilket hus dere har kjøpt, det er ikke langt fra oss. Jeg går nesten forbi på vei til jobb hver dag. Lekkert hus, en klassevenninne av meg bodde i det huset for maaange år siden.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...