søndag 28. mars 2010

Eggløsning i Aftenbladet

DSCN4542 Jeg har hatt et egg-problem de siste dagene. For å kunne male påskeegg må man også forbruke egg (jeg liker ikke å kaste mat), men hva bruker man alle eggene til?
Dagens løsning fant jeg i fredagens Stavanger Aftenblad; Quiche Lorraine, fransk ost og skinkepai. Jeg laget min egen variant og den ble kjempegod om jeg får si det selv. Derfor deler jeg den selvsagt med dere.

Siddislivs Quiche Lorraine
1 pk butterdeig fra frysedisken (evt hjemmelaget for de flinke), 5-6 egg, 3 dl fløtemelk, 1-1,5 dl revet Jarlsberg, 150-200 gr skinke i terninger (kan erstattes med bacon), 3-4 Sjampinjonger, 1 rød spiss paprika, 1 stor løk
FramgangsmåteDSCN4555
Deig: Ta butterdeigen ut av frysen og sett stekeovnen på 180 grader.  Når deigen har tint litt, legger du platene oppå hverandre og kjevler til en stor leiv. Legg leiven oppi paiforma og trykk den godt inntil i hjørnene og oppover langs kanten. NB! Dette er viktig for ellers synker deigen ned i bunnen på formen under steiking. Prikk bunnen med en gaffel og forhåndsstek i 10-12 min til den er litt gylden.
Tips!Har du mye deig til overs, kan du lage noen ekstra minipaier i Creme Bruleé former eller lignende.
DSCN4556Fyll: Hakk løk, sjampinjong og paprika og stek det forsiktig med litt smør. Løken skal kun bli myk og gylden, ikke brun. Tilsett skinketerningene i panna, slik at de også får stekt seg litt. Ta så den halvstekte paibunnen ut av ovnen, og fordel skinke- og grønnsaksblandingen utover bunnen
Eggblanding: Visp sammen egg, fløtemelk, salt og pepper. Ha i osten. Tøm eggeblandingen over fyllet og sett paien tilbake i ovnen.
Stekes til eggene har stivnet og paien er gylden på toppen, ca 25-30 min.
Serveres med en god salat og passer godt som påskelunsj eller ekstravagant turmat.
Vel bekomme!
  påskesignatur2

Likte du innlegget? Gi meg en stemme ved å trykke på knappen under:

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for deilig oppskrift!
:-)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...