lørdag 27. februar 2010

Arvegods med en historie

DSCN4059

Mannen har arvet en flott Amerikakoffert, eller “tronk” som den ofte kalles på lokalspråket (noen hadde tydligvis plukket opp ett og annet ord over there). Mest sannsynlig har kofferten tilhørt mannens oldefar som var sjømann fram til krigens dager.

Det er sikkert ikke alle amerikakofferter som faktisk har vært i Amerika, men det har denne, om man skal tro klistremerket på siden. Der står det:  

 

“NORWEGIAN AMERICA LINE

Eastbound baggage from New York , 3.class

29783 STAVAVANGER,  S.S.BERGENSFJORD”

 

Jeg synes kofferten er kjempekoselig og full av gammel charm, så den skal få være som den er og definitivt ikke males eller pusses opp på noen måte. Men jeg må ærlig talt innrømme at den er litt vanskelig å plassere.

koffert

Tidligere har vi brukt den som sofabord, men det ble litt tungvindt for alle sparket i den hele tiden, siden man vanligvis kan ha bena under bordet. Nå tjener den midlertidig nytten som tv-benk fram til tv-stuen skal pusses opp, men hvor den siden skal plasseres er for tiden uvisst.

Synes den er litt for fin til å stue vekk på et soverom også. Er det noen som har gode tips til hvordan man kan få en sånn kiste til å passe inn i et moderne hjem?

Ønsker dere en god helg!

Klem fra Siddismamma

 

4 kommentarer:

Fotograf Trine Bjervig Tønsberg Vestfold sa...

Den var superfin!! Så heldige dere er som har arvet en sånn :)

Avdelingen sa...

Herlig. Jeg hadde en liknende trunk stående fremme tidligere. Jeg synes den var så fin at den rett og slett stod alene inntil en vegg og så satte jeg en bordlampe i modertne stil oppå for å bryte med det hele.

Anette Willemine sa...

Tips!
Du kan sette på noen litt store kule hjul. Jeg har sett det ble gjort på en lignende kiste, og det ble både mer praktisk (kan flyttes). Det finnes et stort utvalg av hjul, og du burde derfor finne noe son du liker og som kan passe.

Ønsker deg en deilig dag!

Hilsen
Anette Willemine

Anonym sa...

Hei :)
Har også en kiste som er arvet :) Den har fått stått i gangen og brukes til oppbevaring. I min barndom(da mamma å pappa hadde den) ble den brukt til å oppbevare luer, votter og andre småklær som hørte vinteren til :)

Ann - Kristin

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...