onsdag 11. november 2009

Hvordan står det til på din skole??

Jeg er tilhenger av offentliggjøring av norske skolers resultater, da jeg mener foreldre og elever har rett på å vite hvordan deres skole gjør det i forskjellige fag sammenlignet med for eksempel naboskolene.

Sammensetningen av hvert enkelt kull vil selvsagt gjøre at skoler fra tid til annen kan oppleve resultater som avviker mye fra "normalen", men over tid vil man se at noen skoler over tid leverer dårligere eller bedre enn snittet. 

Som forelder synes jeg det ville vært veldig frustrerende om skolen og kommunen hadde holdt disse resultatene hemmelige. Hvordan skulle man da vite hva som trengtes å ta tak i?

Regjeringen ønsker egentlig å holde norske skolers resultater hemmelige, og det har tidligere vært opp til hver enkelt kommune om de ønsker å offentliggjøre sine resultater. Nå har likevel Nettavisen klart å få fatt i resultatene for de nasjonale prøvene i Engelsk gjennom et "smutthull" kallt offentlighetsloven. Resultatene kan du lese her.

Oslo som er den kommunen med best resultater, har i mange år hatt offentlige skoleresultater. Det samme har Stavanger som også gjør det veldig bra. Om dette har en sammenheng med offentliggjøringen er derimot vanskelig å si, men Oslos nye byrådsleder Stian Røstad Røsland, mener det er en sammenheng.

Dette var ukens politiske :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...