tag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post922442111486690016..comments2023-07-03T12:21:38.010+02:00Comments on Koselig kaos: Utrolig enkelt! Plommelikør på 1-2-3Benedictehttp://www.blogger.com/profile/00586343557340598173noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post-77540495969366530362022-10-15T21:59:08.786+02:002022-10-15T21:59:08.786+02:00Hvor kalt skal plommelikøren oppbevares når sukker...Hvor kalt skal plommelikøren oppbevares når sukker skal oppløses.??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post-40451056116981171102010-09-30T16:27:21.977+02:002010-09-30T16:27:21.977+02:00Har laga likør MANGE ganger, av kirsebær, heggebær...Har laga likør MANGE ganger, av kirsebær, heggebær, solbær og bringebær, rosiner og annen frukt. Oppskriften du bruker er bra, men du bør faktisk ikke redusere på sukkermengden! Alkoholen er omtrent dobbelt så energirik som sukkeret pr gram, så likør er og blir kosedrikk, ikke slankedrikk. Men uansett skal ikke sukkeret stå høyere enn frukten, så alt i alt blir det vel bra.<br /><br />Kirsebærlikør og likør laget på frukt med stein må siles av etter 3-4 mnd, fordi ikke bare setter steinene bitter smak, men det dannes blåsyre i steinene, og det er ikke akkurat helsekost.<br /><br />I og med at alkoholen dunster vekk om glassene ikke er tette, må man bruke strikk. Strikk får man kjøpt på de fleste Jernia-butikker, om de ikke har det inne kan de alltid bestille.<br /><br />Selv har jeg et annet supergodt forslag til hva du kan bruke plommene til: Gammaldags plommedessert (5-6 porsj):<br /><br />Del en passe mengde plommer i to (ca en 1/2-1 liter). Porsjonene kan du forresten lett fryse ned til seinere bruk, jeg bruker alltid å lage denne desserten på vinteren og i jula.<br /><br />Smelt 2 ss smør (ikke margarin!) og 2-3 ss brunt sukker i en gryte sammen med noen "varme" krydder; feks kanel, anis, nellik, kardemomme, ingefær, chili eller annet etter smak. Du behøver ikke bruke alle typer krydder hver gang, bytt litt på. Når kryddersmøret har blitt lett brunt og sukkeret har smeltet, har du i plommene og gir det hele et oppkok til plommene begynner å bli litt soggy. Slå over 1/2 - 1 dl portvin, konjakk eller sherry, og la alkoholen dunste helt vekk. Serveres varmt med en kremklatt eller litt iskrem.<br /><br />Desserten er faktisk både gravidevennlig og barnevennlig fordi alkoholen får dunste helt vekk før servering. Men om du er usikker kan du også hoppe over alkoholen evt erstatte med litt solbærsaft.<br /><br />Du kommer til å nesten gråte den dagen du ser at plommene har tatt slutt i fryseren.. :DAstridhttps://www.blogger.com/profile/05240135807503889962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post-9803713716526191602010-09-21T14:39:44.025+02:002010-09-21T14:39:44.025+02:00Det er ingenting som er bedre enn hjemmelaget likø...Det er ingenting som er bedre enn hjemmelaget likør. Vi har kirsebær i haven, så her lages det likør av denne, samt kirsebærsaus til julens riskrem (min manns families danske tradisjon.<br /><br />Ønsker deg en deilig høstdag!<br /><br />Klem,<br />Anette WillemineAnette Willeminehttps://www.blogger.com/profile/05687983175957321780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post-28014811912453824622010-09-19T13:29:21.933+02:002010-09-19T13:29:21.933+02:00Hadde jeg bare hatt plommer så skulle jeg virkelig...Hadde jeg bare hatt plommer så skulle jeg virkelig laget likør. Det er så kjekt å gjøre noen slikt selv og hvis det blir vellykket enda gøyere å servere. <br /><br />Kjempe gøy at du har lagt deg til som følger, det setter jeg veldig pris på.<br /><br />Ha en strålende søndag.Frk lykkelig med fargehttps://www.blogger.com/profile/06753123524930509267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post-36479571106649032662010-09-19T10:32:16.796+02:002010-09-19T10:32:16.796+02:00Haha!! ja klarte faktisk 4 jeg.. kjørte rundt som ...Haha!! ja klarte faktisk 4 jeg.. kjørte rundt som en forvirra rallykjører:) Maaase kjekke lopper, det var en kjempehelg!! Fant du noe spennende??<br /><br />Ha ein nydelig søndag, klemidyllhttps://www.blogger.com/profile/00194704934334534273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1654664503181419654.post-23268534605794857072010-09-19T09:31:48.713+02:002010-09-19T09:31:48.713+02:00Kjempebra. Dette må vi prøve. Vi har jo en hel all...Kjempebra. Dette må vi prøve. Vi har jo en hel allè med frukttrær... Har du fått tak i røde strikker til Norgesglassene, eller er det ikke nødvendig å bruke det? Håper formen din er bedre nå. Slitsomt å være så kvalmen. Ha en fin søndag:-) Klem fra HjørdisHusmannsplassen i Hidlesundethttps://www.blogger.com/profile/14451464405801920664noreply@blogger.com